Komentariši

Udruzenje I mi postojimo Velika Kladusa: Podijeljeni paketici za djecu sa posebnim potrebama OPCINA, VELIKA KLADUSA

Da je za sreću malo potrebno, pokazuje današnja aktivnost Udruženja roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama „I mi postojimo“ Velika Kladuša. Naime, u povodu 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predstavnice Udruženja izvršile su u općinskoj vijećnici podjelu paketića djeci s posebnim potrebama, članovima Udruženja.

Dvadeset pet paketića za djecu donirao je privatni poduzetnik iz Velike Kladuše Jasmin Miljković. Na samom početku prisutnim roditeljima i djeci obratila se predsjednica Udruženja Umija Pajazetović, koja je uputila čestite povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, te se zahvalila donatoru za velikodušnost, koja je djeci uljepšala ovaj dan.

 

Nakon obraćanja predsjednice Pajazetović, edukatorice Udruženja Emina Ćehić, Sabina Karajić, Naila Dolić, i Azra Ferkić govorile su o radu i ciljevima Udruženja, o problemima s kojima se susreću, pravima osoba sa posebnim potrebama i statističkim podacima o istima. O svim navedenim aktivnostima, prisutnima je prikazan kratki film. Na ovom druženju obezbijeđeni su slatkiši i sokovi za sve prisutne.

 

(Općina Velika Kladuša)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: