Komentariši

Održana debata u velikokladuškoj vijećnici :”Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ulazak u EU”

U velikokladuškoj općinskoj vijećnici održana je danas još jedna u nizu javnih debata, koje organizira Centar za sigurnosne studije uz podršku Delegacije Europske unije u BiH u okviru projekta „EUphoria“. Javna debata održana je na temu „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica s ciljem ispunjavanja uvjeta u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.

U uvodnom dijelu debate prisutnima se u ime Centra za sigurnosne studije obratio dr. Armin Kržalić, ističući da je cilj debate, u prvom redu povećati nivo znanja općinskih službenika, predstavnika nevladinih udruženja, privrednika, medija i ostalih o ovoj temi.

Učesnici debate, raspravljali su o procesu pristupanja Europskoj uniji i razumijevanju tog procesa, općim kriterijima za članstvo u EU, putu Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, perspektivama lokalne zajednice u procesu EU integracija.

Na kraju debate zaključeno je da i pored nedovoljnog broja informacija o procesu pristupanja Europskoj uniji, lokalna zajednica podržava taj proces i traži veću informisanost o razlozima zastoja na putu BiH ka Europskoj uniji.

(Općina Velika Kladuša)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: