Komentariši

MAJKA UMRLA OD TUGE ZA KĆERKOM: Ko je kriv za postavljenu bombu u Bihaću?

MAJKA UMRLA OD TUGE ZA KĆERKOM: Ko je kriv za postavljenu bombu u Bihaću?

Pod štand prodavačica jagoda na bihaćkoj tržnici krajem maja ove godine postavljena je potezna mina u čijoj eksploziji je poginula Sabina Dulić (1975) iz Srbljana kod Bihaća, dok je njena rodica, vlasnica štanda Izeta Dulić (1958) ranjena. Osoba koja stoji iza ovog akta do danas nije otkrivena.

Tim FUP-a

Od Muharema Dulića, oca ubijene djevojke, saznali smo da je njena majka ubrzo nakon kćerine smrti umrla od tuge za njom.

Uz molbu da se njihov otac ne uznemirava, te objašnjenje da je star te da loše sve to podnosi, brat ubijene Sabine, Demir Dulić kaže da je isto molio i policiju, da ga ne pozivaju da daje izjave. 

Ali porodica, tvrdi on, nije i nikad neće odustati od toga da se sazna istina i da počinilac bude procesuiran.

– Nažalost, majka Halida to neće dočekati. Umrla je ubrzo nakon Sabinine četrdesetnice. Teško je podnosila sve to, bila je u bolnici, pa sam je vratio kući. Eto, sedmog augusta je trebao biti Sabinin rođendan, a majka je umrla 8. augusta, odmah sutradan, priča nam Demir Dulić.

Prvih dana nakon eksplozije činilo se da potraga za ubicom ide u dobrom smjeru. Policija je privela Fikreta Beširevića, prvog susjeda do miniranog štanda, ali je u dva navrata sudija za prethodni postupak odbio određivanje pritvora zbog nedostatka dokaza. Nezvanično, kod osumnjičenog je nađena identična živa kao na bombi, ali to očigledno nije bilo dovoljno.

Lokalnu policiju na predmetu je zamijenio posebni tim iz Federalnog MUP-a, koji je pokrenuo opsežnu istragu.

– Više puta su me pozivali, ispitali su oko stotinu ljudi. Očigledno je bilo da ta bomba nije bila namijenjena našoj Sabini, te su istraživali motiv, ispitivali odnose vlasnika štanda Rifeta, supruga ranjene Izete, koji su naši rođaci. Što se tiče Beširevića, on nas nikad nije kontaktirao, ni tokom ni nakon nesreće. Stav porodice je tu jasan, mi samo želimo epilog. Mi ne krivimo policiju, oni samo rade svoj posao onako kako su plaćeni za njega. Mi krivimo državu, Ministarstvo, jer oni obezbjeđuju uslove za rad. Svi su se znali slikati na mjestu eksplozije na pijaci, a što to i ne završe. Krivac treba da se pronađe, nije svačije postavljati bombu i građani ovog grada i države uvjereni su da se ovako sigurnost ne može garantovati nikome, kaže Demir Dulić.

Plakati

Kada je ovaj slučaj u pitanju, komesar Unsko-sanskog kantona Marijan Šimić tvrdi da se na njemu ozbiljno radi i da policija ne tapka na mjestu. Vrijeme, ipak, prolazi, a slučaj se hladi. 

Demir Dulić tvrdi da je spreman isprintati plakate sa likom poginule sestre i polijepiti po cijelom gradu. Jedino što ga, za sada, u tome sprečava jeste osjetljivost oca Muharema, koji je nakon kćerke izgubio i suprugu. Ipak, Dulići neće dozvoliti da se ovo zaboravi, uvjerava nas brat tragično stradale.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: