Komentariši

Berlina Bihać: Predstavljen novi GOLF 7 u Bihaću VIDEO

Berlina doo Bihać, ovlašteni Volskwagen trgovac i serviser, organizovala je 26.12.2012.g. promociju Golfa VII za vjerne kupce, poslovne partnere i prijatelje.

Volkswagen Golf se rodio još 1974.g. Ovaj kompaktni automobil je u 38 godina proizvodnje i šest generacija, prodan u čak 29,1 miliona, pa je ujedno i najprodavaniji model u povijesti marke Volkswagen.

Kako je Volkswagen inovativan, brine se za svoje kupce i svojom kvalitetom osigurava dobru kasniju vrijednost na tržištu, cijela klasa je dobila naziv GOLF klasa. Konkuretne marke uvijek čekaju novog Golfa prije plasiranja svojih modela.

GOLF VII, kao što se i očekivalo, dolazi prema starom receptu iz Volfsburga. Nije doživio veliku transformaciju izgleda, ali dragi ljudi – pa njegovo lice neće imati bore ni 2022. godine. Golf će uvijek biti mladolik.

Novi model ima oštrije crte i sada izgleda ljepše zbog svjetlosnih grupa i “mišića” na bokovima. “Sedmica” je produžena čak 56 mm, šira je za 13 mm, ali je niža 28 mm. Auto je dugačak 4.255 mm, širok 1.799 mm i visok 1.452 mm. Međuosovinsko rastojanje je na 2.637 mm. Prtljažnik je povećan za torbu više – 30 litara, ukupno 380 litara. Golf VII leži na potpuno novoj modularnoj platformi MQB.
Kao i “šestica” novi model oduševljava sjajnom kabinom, koja je bez premca u klasi. Sivo osvetljenje sa plavim i crvenim nijansama gradi vrhunsku eleganciju i donosi ambijent poput više klase.

Svi paketi serijske opreme su bogatiji nego što su bili kod Golfa VI. Naravno, i dalje ćemo paziti na zagađenje okoline pa će novi motori imati još manju emisiju štetnih plinova.

Benzinski i dizel agregati su unaprijeđeni, novi i štedljiviji, dok su Start-stop sistem i program za regeneraciju energije kočenja standardni. Dostupna su dva benzinska i dva dizel motora.

Osnovni je 1,2 litarski TSI sa 85 KS. Snažniji 1,4 TSI ima 140 KS, ali i mogućnost deaktivacije dva cilindra pri niskom režimu vožnje. VW obećava potrošnju 4,8 litara za ovaj motor.

Osnovni dizel je 1,6 TDI sa 105 KS, koji prema fabričkoj deklaraciji troši 3,8 litara na 100 kilometara (99 g/km CO2). Snažniji je 2,0 TDI sa 150 KS, koji koristi 4,1 l/100 km.

Prisutni su imali priliku da po želji odmah testiraju neki od 9 modela i uvjere se u kvalitet proizvoda prema njemačkoj formuli. Od 28.12.2012.g. svi zainteresovani mogu se prijaviti na test vožnju na modelu 2.0 TDI 150ks, comfortline, bogato opremljenom.
kip.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: