Komentariši

Bihać: U požaru izgorio disko-klub „Ada-Boop“

Bihać: U požaru izgorio disko-klub „Ada-Boop“

 Jutros oko sedam sati u ulici Bihaćkih branilaca izbio je požar u iznajmljenom prostoru Disko-kluba „Ada-Boop“, vlasnice Admire Grahović, u prizemlju objekta čiji je vlasnik Delfija Saračević.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bihać su nakon tri i po sata požar lokalizirali, a uzroci njegovog nastanka i iznos materijalne štete za sad nisu poznati. Iznenadni požar u poslovno-stambenom objektu u ulici Bihaćkih branilaca na broju 112 nedaleko od željezničke stanice uznemirio je njegovu vlasnicu Delfiju Saračević, vlasnicu Disko-kluba „Ada-Boop“, estradnu umjetnicu Admiru – Adu Grahović koja je koristila prostor, te komšije u blizini objekta.

Kako kaže Jovica Protić, dežurni u Operativno-komunikacijskome centru MUP USK-a, Teritorijalna vatrogasna jedinica Bihać pristupila je gašenju požara i njegovom stavljanju pod kontrolu. Vatra se međutim proširila na krovnu konstrukciju susjednoga stambenog objekta u vlasništvu porodice Saračević. Na požarište su uz vatrogasce izašli pripadnici MUP USK-a, Policijske stanice Bihać, dežurni kantonalni tužilac i sudski vještak za protupožarnu zaštitu, koji su obavili uviđaj kako bi utvrdili uzrok požara i nastalu materijalnu štetu.

Kako je izbio požar upitali smo vlasnicu objekta Delfiju Saračević i vlasnicu disko-kluba Admiru Grahović koje šokirane o ovom događaju nisu željele govoriti. Vatrogasac Adem Sadiković nam je rekao kako se zbog skučenog prostora, izolacije i fasada od stiropora požar brzo proširio, a nisu odmah uspjeli tačno locirati mjesto požara jer je gorio kompletan objekt i bilo je puno dima.

Posao vatrogascima su otežavale velike količine lima i pregradnih zidova, te više spojenih objekata, ali su nakon troipostane borbe s gustim dimom, požar vuspjeli lokalizirati. Uzroci i okolnosti požara na objektu ovoga disko-kluba i njegovom stambenom dijelu bit će poznati nakon okončanja istrage koju vodi sudski vještak za protupožarnu zaštitu.

rtvusk

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: