Komentariši

TRI DANA LEŽALA U MRTVAČNICI: Žena se “probudila iz mrtvih”, minutu prije autopsije!

TRI DANA LEŽALA U MRTVAČNICI: Žena se “probudila iz mrtvih”, minutu prije autopsije!

Doktori su 61-godišnju Ruskinju već dva puta proglasili mrtvom, ali svaki put je oživjela, a jednom samo minutu prije autopsije! Umirovljena kuharica Lyudmila Steblitskaya provela je tri dana u hladnoj mrtvačnici dok je njena porodica tugovala za njom.

Majčina “čudna” navika da se vraća iz mrtvih nije samo zbunila njenu obitelj nego i doktore, piše Siberian Times. Uplašila je i prijatelje i porodicu kao i doktore prošle godine u novembru, kao i ove godine u oktobru.

Sve je počelo prošle godine kad su Lyudmilu odvelu u bolnicu jer se nije osjećala dobro. Kada je njena kćerka Anastasia (29) u petak nazvala bolnicu da pita kako se majka osjeća, rekli su joj da je Ljudmila umrla. Ožalošćena kćerka počela je organizirati pokop, kao i javljati prijateljima i rodbini tužnu vijest. Potrošila je 1.223 funti (oko 3.000 KM) za cvijeće, kovčeg, zemlju gdje će biti ukopana i ostale troškove pokopa.

Kada je u ponedjeljak došla u bonicu po majčino tijelo, rekli su joj da obdukcija nije obavljena. Za list je izjavila da je bila šokirana kad joj je doktor rekao da majka nije umrla nego da je u svom krevetu, živa i diše.

S nevjericom je otišla u njenu sobu, vikala je i plakala. Onda je počela nazivati ljude i javljati im da je majka živa.

-Molim Vas, možete li prestati kopati grob? A već je iskopan? OK, onda, ali neće biti ispraćaja, moja majka je živa!- govorila je sretna i zbunjena kćerka.

Lyudmila se nije ničega sjećala, osim da je došla u bolnicu u petak, a da se u ponedjeljak probudila u mrtvačnici, a od strašne hladnoće joj se počela guliti koža. Uglavnom, bila je sretna što je živa i što će opet vidjeti svoje najdraže.

U oktobru 2012. godine, Lyudmila koja ima srčane tegobe, “umrla” je  i drugi put, ali su je doktori vratili u život nakon nekoliko sati.

Nakon incidenta u mrtvačnici oglasio se i glavni doktor regionalne bolnice u Tomsku, Maksim Zayukov: Ne mogu objasniti zašto se ova greška dogodila, liječnici intezivne njege su uvijek utvrđivali trenutak smrti. Pravila provjere se uvijek provode i to prije nego porodica bude obaviještena.

Glasnogovornica bolnice je izjavila da je procedura poštovana i da je Lyudmila bila mrtva, ili se bar tako činilo.

– Dokumenti nisu mogli biti potpisani ukoliko liječnici nisu ustanovili smrt, još uvijek pokušavamo utvrditi kako je nastala greška – rekla je za Siberian Times.

Lyudmila Steblitskaya nije jedina koja je dobila drugu priliku za život.

Početkom ove godine, dok je porodica tugovala nad “mrtvim” tijelom, mladi Hamdi Hafez al-Nubi se “probudio”. 28- godišnji konobar je proglašen mrtvim nakon što je doživio srčani udar. Njegovo tijelo je već bilo spremno za pokop kada je drugi ljekar koji je došao potpisati potvrdu o njegovoj smrti, ustanovio da je još topao i uspio ga je oživjeti.

U aprilu ove godine, 95-godišnja Kineskinja ustala je iz svog kovčega, čak šest dana nakon što je proglašena mrtvom. Prema kineskoj tradiciji, Li Xiufeng su u kovčegu držali u njenoj kući kako bi prijatelji i rodbina mogli odati počast. Ali dan prije pokopa, susjedi su pronašli prazan kovčeg, a nju su pronašli u kuhinji dok je kuhala.

(Doznajemo.com)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: