Komentariši

Cazin :Tuga u porodici Rasima Arapovića kojeg je nenamjerno ubio prijatelj: Neutješna majka Senija ostala bez drugog sina

Tuga u porodici Rasima Arapovića kojeg je nenamjerno ubio prijatelj: Neutješna majka Senija ostala bez drugog sina

Cazinsko naselje Skokovi jučer je utonulo u neprirodnu tišinu nakon velike tragedije u kojoj je 70-godišnji Hasib Merdanović u subotu, pucajući iz pištolja u nasilnika Amela Čauševića (26) ispred supermarketa “Merdanović”, smrtno pogodio 38-godišnjeg prijatelja Rasima Arapovića. Nastradali je došao po svoju suprugu Suadu koja je zaposlena u radnji te pokušao zaustaviti Čauševića koji je tražio novac od Hasiba.   

 

Suze i krici

 

S ogromnom tugom dviju porodica miješa se ogorčenje i gnjev mještana Skokova zbog nasilnika Čauševića kojem “niko ništa ne može” i koji, kako tvrde, ima debele veze. Iako ima podeblji policijski dosje, kažu u Skokovima, uvijek je na slobodi i terorizira cijeli kraj.  

 

U porodičnoj kući rahmetli Rasima Arapovića nad tijelom ubijenog u otvorenom kovčegu jučer smo zatekli majku Seniju. Miluje mu i ljubi lice, a njeni jecaji svako malo prerastu u krikove majke koja će uskoro ispratiti sina u kabur. Uz nju su bili sinovi i kćerke pokušavajući je utješiti.

 

– Sine moj, zar da majka ovo dočeka! Kako ću tvoju djecu sada gledati bez tebe, sine moj! – ponavljala je nesretna Senija, koja je prije deset godina u nesreći izgubila sina Rusmira.   

 

Pored majke je i Rasimova supruga Suada Arapović, uz čije su se skute savijali 15-godišnja Nermina i sedmogodišnji Nermin. O kakvoj je tragediji riječ najbolje govori podatak da je Suadinog supruga nenamjerno ubio njen tetak Hasib, kod čijeg sina Nijaza je zaposlena u radnji.

 

Rasimu Arapoviću bit će danas klanjana dženaza poslije ikindije-namaza, nakon čega će biti ukopan na lokalnom mezarju.

 

Određen pritvor

 

Supermarket “Merdanović” jučer je bio zatvoren. Samo razbijeno staklo zalijepljeno selotejpom ukazuje da se nešto dogodilo. Hasib Merdanović je u subotu kroz staklo trgovine pucao prema razjarenom Čauševiću u trenutku dok je iza njega, namjeravajući ga spriječi da uđe u trgovinu, stajao nesretni Rasim Arapović. 

 

Metak je pogodio Arapovića u vratnu arteriju. Rasim je s rukama na vratu teturajući došao do trgovine “Banana” s druge strane puta i tu pao dok su mu poznanici pokušavali pružiti pomoć. Nasilnik Amel Čaušević je, prema pričama svjedoka, utrčao u trgovinu, uzeo s police dva piva od preplašene prodavačice, a na izlazu iz trgovine dva puta je nogom  udario Arapovića koji je umirao u lokvi krvi.

 

Tužiteljica Indira Ćuk zatražila je od sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Bihaću pritvor od 30 dana za Hasiba i Nijaza Merdanovića te Amela Čauševića. 

 

Tukao ukućane

 

–  Zatvore ga sat-dva i puste, a pravi nam godinama svima probleme. Tukao je suprugu koja je pobjegla od njega s djetetom, a tukao je čak i svoje roditelje i braću. Nije se smirivao dok nije prolivena krv nevinog čovjeka! Došlo je dotle da se iz Skokova iseljavamo mi ili on – kaže jedan od mještana, koji u strahu krije svoje ime.

 

Čauševićev brat koji je oženjen jednom od sestara rahmetli Rasima kaže kako ih Amel stalno sramoti. Od njega saznajemo da je njihova majka, na vijest da je stradao Rasim Arapović, kazala da bi više voljela da je metak pogodio njenog sina Amela. 

 

Vraćao mu novac

 

Saznajemo da je Čaušević stalno igrao na poker-aparatima koji su u vlasništvu Merdanovića u susjednom Pećigradu. Kako bi ga smirio i s njim ne bi imao problema, Nijaz mu je, kad god bi izgubio novac, vraćao izgubljenu sumu. Ovoga puta Čaušević je tražio 380 KM, a suma koju je izgubio na poker-aparatima bila je znatno manja, pa mu je Nijaz Merdanović odbio dati novac, što je nasilnika razjarilo.

avaz.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: