Komentariši

Sarajevo : U Sarajevu uhapšen Kuvajćanin osuđen na 15 godina zbog pokušaja ubistva

Inspektori za strance otkrili su u Sarajevu državljanina Kuvajta za kojim je Interpol njegove matične zemlje raspisao “crvenu potjernicu”.

Muškarac je otkriven na osnovu operativnih podataka Službe za poslove sa strancima, a Interpolova potjernica je raspisana zbog pokušaja ubistva, za šta je ovaj strani državljanin u Kuvajtu osuđen na 15-godišnju zatvorsku kaznu. 

Nakon obrade u Službi za poslove sa strancima, o ovom slučaju obaviješteni su pripadnici Federalne uprave policije. Oni su u prostorijama Službe državljanina Kuvajta lišili slobode te preuzeli dalju proceduru njegove ekstradicije iz Bosne i Hercegovine, odnosno njegovog izručenja Kuvajtu. 

S obzirom na to da je tokom boravka u Bosni i Hercegovini ovaj strani državljanin prekršio imigracione propise naše zemlje, izrečena mu je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH i boravka u našoj zemlji u trajanju od četiri godine. 

U trenutku ulaska u Bosnu i Hercegovinu nije postojala Interpolova potjernica za ovim stranim državljaninom, niti bilo kakva prepreka njegovom ulasku u našu zemlju i boravku u njoj.

klix.ba
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: