Komentariši

Svijet :Tehnološki napredak: Nijemci napravili laser koji obara nevidljive letjelice

Tehnološki napredak: Nijemci napravili laser koji obara nevidljive letjelice

Njemačka firma Rheinmetall AG, koja proizvodi oružje i auto dijelove, predstavila je sustav laserskog oružja koje može srušiti dvije bespilotne letjelice na udaljenosti od više od 1,5 km, prenosi danas BBC. 

 

Njemačka firma koristi visokoenergetske lasere za gađanje brzih bespilotnih letjelica i drugih ciljeva na većoj udaljenosti. 

 

Sustav, koji koristi dva laserska oružja, također je korišten za rezanje čelične grede na udaljenosti od jednog kilometra.

 

Firma planira proizvesti mobilni laserski oružani sustav i integrirati u njega automatski top. 

 

Laserski oružani sustav snage 50kW koristi radar i optičke sustave za otkrivanje i praćenje dviju dolazećih bespilotnih letjelica, objavila je tvrtka Rheinmetall AG. 

 

Na demonstraciji laserskog oružja, bespilotne letjelice koje su ponirale brzinom od 50 metara u sekundi, srušene su kada su ušle u programirani sektor vatre. 

 

Oružani sustav koristi radar za grubo ciljanje bespilotnih letjelica (UAV), dok za fino praćenje mete uključuje optički sustav. 

 

Visokoenergetski laserski sustav korišten je i za rezanje čelične grede debljine 15mm i rušenje čelične kugle dizajnirane da oponaša let minobacačke granate.

 

Tvrtka je testirala laserski sustav u različitim vremenskim uvjetima, uključujući snijeg, sunce i kišu.

Rheinmetall planira testirati svoje lasersko oružje montirano na različitim vozilima i integrirati u njega automatski top od 35 mm. 

 

Brojne vlade i vojne tvrtke razvijaju oružja koja koriste ili uključuju laser. Primjerice, američka tvrtka Raytheon predstavila je protuzrakoplovni laser snage 50kW na sajmu u Farnboroughu 2010., a u junu 2012. američka vojska objavila je pojedinosti o oružju koje na metu može ispaliti laserski navođenu munju.

 

 

 

Onasa

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: