Komentariši

Bihać: Šestorica uhapšenih u Bihaću prebačena u Sarajevo

Bihać: Šestorica uhapšenih u Bihaću prebačena u Sarajevo

Šestorica aktuelnih i bivših policijskih službenika MUP-a USK, Asmir Bakrač, Husein Kunić, Fuad Poprženović, Halid Velagić, Ejub Ikić i Izet Šahinović, koji su uhapšeni, prebačeni su danas u Sarajevo, gdje će biti saslušani u Kantonalnom tužilaštvu, koje vodi istragu o slučaju ubistva bivšeg zaposlenika općine Bihać Cvijana Radića, koje se dogodilo 1997. godine.

Zbog ranijih opstrukcija Kantonalnog tužilaštva u Bihaću u vezi s ovim slučajem, nadležnost je prenesena sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu. Nakon što budu saslušani, nadležni tužilac odrediće dalje zakonske mjere prema uhapšenoj šestorici. Pripadnici Federalne uprave policije hapšenje osumnjičenih sproveli su proteklog ponedjeljka u Bihaću. Prema riječima direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača, radi se o rasvjetljavanju jednog od najtežih nerazjašnjenih slučajeva ubistva u ovom kantonu u poslijeratnom periodu. 
 
“Nakon što smo uspješno riješili slučaj ubistva Amine Šabanagić, djevojke iz Sanskog Mosta, odlučni smo da rasvijetlimo i druge nerazriješene slučajeve”, istakao je Lukač. 
 
Cvijan Radić je ubijen početkom februara 1997. godine u Bihaću, a njegovo tijelo je nekoliko dana poslije nestanka pronađeno u Crnom jezeru, koje je udaljeno desetak kilometara od Bihaća u pravcu Bosanske Krupe. Obdukcijom je utvrđeno kako je Radić ubijen metkom koji je iz neposredne blizine ispaljen u njegovu glavu, a jedan metak je pronađen i u predjelu grudnog koša. Ubice su njegovo tijelo zavezale za kameni blok te potom bacile u jezero. Međutim, tijelo je nekako isplivalo na površinu. Radić je prije rata radio kao građevinski inspektor u općini Bihać, a iz ovog grada je izašao 1994. godine, kada se nastanio u Banjaluci. 
 
On je kobnog dana, skupa sa suprugom, svratio u Bihać kako bi pozdravio prijatelje i znance u tom gradu. Prema iskazima svjedoka, Radića su s portirnice zgrade općine u Bihaću odvele dvije muške osobe, od kada mu se gubi svaki trag.

 

(Nezavisne)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: