Komentariši

PRONAĐEN GLAVNI DOKAZ: Cvijan Radić mučen pa usmrćen hicima u srce i glavu

PRONAĐEN GLAVNI DOKAZ: Cvijan Radić mučen pa usmrćen hicima u srce i glavu

Policajci MUP-a USK osumnjičeni za ubistvo srpskog povratnika u Bihaću Cvijana Radića, privedeni su danas u Tužilaštvo Kantona Sarajevo gdje su saslušani.

Podsjetimo, pripadnici Federalne uprave policije jučer su u Bihaću, nakon polugodišnje istrage, izvršili pretres na više lokacija i uhapsili šest osoba od čega dvojicu aktivnih i četvericu bivših policajaca. Asmir Bakrač, Husein Kunić, Fuad Poprženović,Halid Velagić, Ejub Ikić i Izet Šahinović bili su u vrijeme nestanka Cvijana Radića aktivni policajci, a danas su u policijskoj službi Fuad Poprženović i Husein Kunić.

 Svi oni  dovode se u vezu sa ubistvom bivšeg službenika Općine Bihać Cvijana Radića krajem januara 1997. godine kao nalogodavci, izvršioci i saučesnici u ovom zločinu. “Avaz” saznaje da je Radić fizički maltretiran u prostorijama MUP-a USK, a narednog jutra je odvezen policijskim autom u nepoznatom pravcu.

 Njegov leš pronađen je 1. februara u Crnom jezeru nadomak Bosanske Krupe. Obdukcija u Kantonalnoj bolnici Bihać, koju je izvršila dr Samira Mešić – Pašalić 3. februara 1997. godine  pokazala je da je usmrćen sa dva hica kalibra 7,62 mm u srce i glavu.

 “Avaz” saznaje da su forenzičari FUP-a uspjeli obezbijediti krunski dokaz ubistva Cvijana Radića zbog čega je uhapšeno šest osoba bivših i sadašnjih policijskih službenika MUP-a USK.

 avaz.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: