Komentariši

Vijesti iz BiH: Lagumdžija primio ambasadora pakistana u BiH Aafferya

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija danas je primio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Syeda Khalida Amira Jafferya.
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija

Lagumdžija i Jaffery su izrazili zadovoljstvo zbog dostignutog stepena razvoja bilateralnih odnosa BiH i Pakistana i saradnje dviju prijateljskih zemalja na međunarodnom planu, te izrazili želju za njihovo daljnje unapređenje u svim oblastima. 

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti za daljnje jačanje ekonomske saradnje dviju zemalja i ulaganje pakistanskih privrednika u BiH, pri čemu je naglašen značaj razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou i organiziranja susreta privrednika. 

U tom kontekstu razgovarano je i o mogućnosti da Lagumdžija u narednom periodu posjeti Pakistan, te da u okviru posjete bude održan i Poslovni forum BiH – Pakistan. 

Također, Lagumdžija i Jaffery razgovarali su i o saradnji BiH i Pakistana u oblasti obrazovanja, te daljnjem širenju pravnog okvira za saradnju dviju zemalja. 

Bilo je riječi i o trenutnim prilikama u BiH i Pakistanu, a razmijenjena su i mišljenja o situaciji u Afganistanu, te situaciji u regiji Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

klix.ba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: