Komentariši

HAMDIJA LIPOVAČA: Oštro protestujem zbog načina izvođenja jučerašnje akcije

HAMDIJA LIPOVAČA: Oštro protestujem zbog načina izvođenja jučerašnje akcije

Komentarišući akciju pripadnika  Federalne uprave policije, koji su u Bihaću uhapsili šestoricu aktuelnih i bivših policijskih službenika MUP-a USKA, Asmira Bakrača, Huseina Kunića, Fuada Poprženovića, Halida Velagića, Ejuba Ikića i Izeta Šahinovića o slučaju ubistva bivšeg zaposlenika općine Bihać Cvijana Radića, koje se dogodilo 1997. godine, danas se na svom facebook profilu oglasio i Premijer Unsko sanskog kantona Hamdija Lipovača, oštro protestvujući zbog načina izvođenja akcije.

Lipovača smatra da će Unsko sanski kanton prestati biti poligon za dokazivanje poštenja, s obzirom da i u drugim krajevima naše domovine ima puno više ovakvih slučajeva.

Citiramo kompletnu Premijerovu izjavu:

Ne sporeći pravo pravosudnih i policijskih institucija u Bosni i Hercegovini da obavljaju svoj posao, ni kao građanin, ni kao Premijer Kantona ne mogu ostati ravnodušan i oštro protestujem zbog načina izvođenja jučerašnje akcije. Prekomjerna demonstracija sile i moći, prisustvo TV kamera i senzacionalan način lišavanja slobode građana Unsko-sanskog kantona, a posebno Asmira Bakrača, čovjeka koji je, podsjetimo se, iz Zagreba u ljeto 1992.godine pješice došao braniti ovaj dio Bosne i Hercegovine, lišen slobode pred očima maloljetne djece i supruge, u najmanju ruku izaziva ogorčenje većine građana Unsko-sanskog kantona.

Smatram da postoji bolji i časniji način lišavanja slobode svakog pojedinca. Želim da vjerujem da će Unsko-sanski kanton prestati biti poligon za dokazivanje poštenja,obzirom da u drugim krajevima Bosne i Hercegovine ima puno više ovakvog posla. Naravno, i dalje podržavamo rad svih institucija koje rade na tome da Bosna i Hercegovina bude zemlja mira i sigurnosti.

 

Adnana H. / cazin.NET

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: