Komentariši

Stanje na putevima : Četvrtak, 10.01.2013

Na većini putnih pravaca u BIH danas se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.  Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Skrećemo pažnju na dionice kroz usjeke, gdje je povećana opasnost od odrona kamenja na kolvoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na graničnom prelazu Bosanski Brod na izlazu iz BIH čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća. 

…………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE ! 

…………………………

RADOVI: 

MAGISTRALNI PUTEVI:  

M-4

Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju “Irac” se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod “Siporex”-a se usmjeravaju na M-4.
M-16.2
Prozor-Jablanica, u toku je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-17

Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji  autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom  i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 
M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-19.2
Kladanj-Vlasenica, u mjestu Vitalj u toku je sanacija mosta preko rijeke Drinjače, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju  Čemerno  mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi  i vozila izvođača radova. 
Trebinje-GP Ivanica, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.    

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Sumbul česma, Kakanjska i Stari Kovači.

 

Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Četvrtak, 10.01.2013. 05:49
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 
ZABRANE: 
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentištena prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

 Image

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: