Komentariši

Požar u mjestu Krakača kod Cazina: Starica se ugušila u dimu

 

Fatka Salkić, 72-godišnja starica iz Cazina gušila se ležeći na krevetu u svojoj sobi, pošto nije uspjela da pobjegne od požara koji je oko 22 sata izbio u njenoj kući u mjestu Krakača, gdje je sama živjela. Prema policijskom izvještaju, uzrok požara najvjerovatnije je peć, ali nije poznato kako je došlo do požara. Požar na kući starice prvi je primjetio komšija Hasan Salkić, koji je odmah unišao u kuću starice zajedno sa svojim bratom, te je pokušao spasiti od požara.

– Vidio sam dim i pozvao sam brata da mi pomogne u gašenju požara. Kad sam unišao u kuću, požar je već bio zahvatio sobu u kojoj se nalazila Fatka, koja je ležala na krevetu nepomično. Kako je nismo mogli probuditi, iznijeli smo je kroz prozor, jer je požar već bio zahvatio vrata, pa je to bila jedina preostala opcija, ispričao nam je Salkić, koji još uvijek nije svjestan šta se dogodilo.

Komšije su hitno prevezle staricu u Dom zdravlja Cazin, čiji su liječnici mogli samo da konstatiraju smrt, a uzrok smrti najvjerovatnije je gušenje dimom. Ostale komšije koje su se našle na licu mjesta pomogle su Salkiću u gašenju požara, te su uspjeli spriječiti vatru da se proširi na ostatak kuće.

– Dok smo gasili vatru koja je pod svoje uzela sav namještaj i plafon, kroz gustu dimnu zavjesu uspjeli smo da prepoznamo tijelo nepomične Fatke. Pokušali smo da joj pomognemo, ali njoj spasa nije bilo. Na tijelu nisu primjećene opekotine, što daje pravo na pretpostavku da se ugušila otrovnim gasovima, rekao je Hasan Salkić, koji žali što se starica nije mogla spasiti. Kako nam priča Hasan, majka Fatka je živjela sama u kući, a o njoj se brinula njegova žena koja ju je često obilazila i pomagala.

Amel D.

http://www.reprezent.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: