Komentariši

Stanje na putevima u BiH

Nedjelja, 13.01.2013. 10:35
U većem dijelu BIH danas se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.  Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Izačić . Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  
………………………….
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. 
Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA! 

…………………………

RADOVI: 

MAGISTRALNI PUTEVI:  

M-4

Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju “Irac” se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod “Siporex”-a se usmjeravaju na M-4.
M-16.2
Prozor-Jablanica, u toku je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-17

Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji  autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom  i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 
M-18

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20
Gacko-Foča- na prevoju  Čemerno  mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi  i vozila izvođača radova. 
Trebinje-GP Ivanica, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.    

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Kakanjska i Stari Kovači.

 

Zabrane/Ograničenja PDF Ispis
Nedjelja, 13.01.2013. 06:42
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 
ZABRANE: 
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentištena prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

 

Komentariši