Komentariši

VIJESTI IZ BIH: Dodik: Nedopustivo da dobojska bolnica nema grijanje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od nadležnih u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da hitno obezbijede adekvatne uslove za rad i obavljanje djelatnosti u Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju.
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba

Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba

Dodik je ocijenio da je nedopustivo da ova zdravstvena ustanova nema grijanje, zbog čega trpe pacijenti i zdravstveni radnici koji su u njoj zaposleni, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika. 

Apelovao je i na sve nadležne u sistemu zdravstvene zaštite da zajednički rade na pronalaženju rješenja za dugoročno, nesmetano funkcionisanje dobojske bolnice, koja je zdravstvena ustanova od regionalnog značaja. 

Dobojska bolnica dobila je jučer mazut za grijanje, ali će im biti dovoljan samo za naredne dvije sedmice i to ako temperature bude slične trenutnim. 

Zadnje količine nabavljenog mazuta u prošloj godini potrošili su prije dva dana, a finansijskih sredstava za novu nabavku nemaju, jer dobavljaču duguju oko miliona KM.

Uprava pregovara s jednom bankom kako bi im odobrili sredstva za plaćanje bar dijela obaveza prema dobavljaču za mazut i na taj način, možda, nastavili grijanje bolnice. 

I u Fondu zdravstva RS-a su im rekli da se obrate banci, jer ni oni novca nemaju.

(FENA)

Komentariši