Komentariši

BACANJE PARA: Ukinut besplatni internet u centru Bihaća

BACANJE PARA: Ukinut besplatni internet u centru Bihaća

18. augusta 2010. godine u Bihaću je svečano ozvaničeno puštanje u funkciju “besplatnog interneta” u centru Bihaća. Tadašnji načelnik Bihaća, Hamdija Lipovača nije krio svoje zadovoljstvo, jer je tad ispunio svoje obećanje “internet za sve”, te obećao širenje ove mreže, u skladu sa svojim mogućnostima. 

No, danas u redakcije većine web portala u Bosni i Hercegovini, je stigao e-mail iz firme “Krk sistemi” u kojem se obavještavaju građani da je danas održan sastanak predstavnika ove firme sa novim načelnikom Bihaća, Emsadom Galijaševićem.

Na tom sastanku, prema tvrdnjama ove firme, načelnik Galijašević je odlučio da se isključi ovaj besplatni bežični internet u centru Bihaća jer “nema potrebe” za tom uslugom. No, gostujući nedavno u emisiji na RTV USK, načelnik Galijašević je potvrdio da su ostali veliki dugovi iza SDP-ovih načelnika za “besplatni” intretnet. U iščekivanju službenog očitanja načelnika Bihaća, pročitajte kompletno saopćenje firme “Krk sistemi”:

Ovim Vas putem želimo obavijestiti da sa danom 21.01.2013. prestaje sa radom besplatni bežični pristup Internetu u centru Bihaća.

Naime, imali smo sastanak sa načelnikom Općine Bihać gospodinom Emdžadom Galijaševićem, na temu besplatnog bežičnog pristupa Internetu u centru Bihaća. Nažalost, stav načelnika je da se besplatni bežični Internet u centru Bihaća ugasi jer nema potrebe za tom uslugom.  

Svima Vama, dragi naši surferi želimo se zahvaliti te Vas na vrijeme obavještavamo da si nađete drugi način pristupa Internetu.

Statistički gledano broj korisnika u centru Bihaća dnevno se kreće od 800 do 1200 korisnika što je odličan rezultat kad se uzme da je postavljeno samo 6 odašiljača.

Podsjećamo Vas, da je prije gotovo 3 godine ovo bila prva na Svijetu outdoor wireless MESH mreža bazirana na Motorola 3×3 MIMO 802.11n standardu sa propusnosti da 300Mbit/s. Na samom otvorenju wirelessa bili su i uvaženi gosti iz  Američke ambasade, gospodin Eric W. Luftman kao i visoki predstavnici tvrtke Motorola što Bišćani nikako ne bi trebali zaboraviti…

Dakle, sva wireless oprema ostaje u vlasništvu Općine Bihać. Sada je samo pitanje što će načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević sa istom napraviti jer kako stvari stoje, nakon 21.01.2013. služit će nažalost jedino kao “ukras” i uspomena kad je i u Bihaću Internet bio besplatan.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Općinu Bihać… 

 

 

 

Adnana H. / cazin.NE

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: