Komentariši

Bihać: Priznao silovanje,ali ne i ubojstvo djevojke

Bihać: Priznao silovanje,ali ne i ubojstvo djevojke

Optužnica protiv Admira Karabegovića (31) iz Sanskog Mosta, koji je priznao da je svirepo ubio Aminu Šabanagić 19. svibnja 2004. godine, mogla bi biti podignuta do kraja ovoga mjeseca, potvrdio je županijski tužitelj, Huse Huzejrović, koji trenutačno vodi istragu o ovom slučaju.
On je istaknuo kako je cijeli slučaj gotovo kompletiran te da se još samo čekaju određena psihijatrijska vještačenja. Zanimljivo je da je osumnjičeni  tijekom rekonstrukcije svirepog ubojstva promijenio iskaz te kazao da jest silovao Aminu Šabanagić, ali da je nije ubio.  Karabegović promjenu iskaza nije želio komentirati, ali iz tužiteljskih krugova doznajemo da ova Karabegovićeva promjena iskaza nema nikakvu težinu, s obzirom na to da je pred svojim odvjetnikom u prisutnosti tužitelja detaljno ispričao kako je silovao, a potom zadavio žrtvu. Tijekom prvog policijskog ispitivanja Karabegović je nekoliko sati ponavljao da ne zna ništa o ubojstvu, ali je naposljetku, suočen s dokazima i psihički slomljen, u detalje ispričao monstruoznu priču.
Huzejrović kaže kako osumnjičeni nije poznavao žrtvu, kao ni ona njega. Kada je djevojka nakon završenog posla krenula kući, osumnjičeni ju je pratio te potom napao na mračnom dijelu makadamskog puta, u neposrednoj blizini kuće gdje je stanovala.
“Žrtva se žestoko opirala i govorila da će sve reći ma što bude s njom uradio. Iako nije pripremao ubojstvo, najvjerojatnije je prijetnja da će ispričati što se dogodilo presudila.  Nakon što ju je silovao, nesretnu djevojku je udavio u potoku ispod gradskog groblja, a potom se vratio kući supruzi i dvoje djece”, rekao je Huzejrović.
On je dodao kako je osumnjičeni čuvao tajnu o zločinu, a da bi se dodatno osigurao, nekoliko mjeseci nakon ubojstva s obitelji je napustio Sanski Most i nastanio se u Njemačkoj. Zahvaljujući intenzivnoj policijskoj istrazi i prije svega forenzičkim dokazima, policija je nakon više od osam godina uspjela riješiti ovaj slučaj.

dnevni-list.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: