Komentariši

BORI SE ZA NAGRADU OD 1.500 DOLARA: Bosanka Ajla Karajko među najboljim studenticama u SAD-u

Travničanka Ajla Karajko ušla je u izbor sedam najboljih studentica u Sjedinjenim Američkim Državama, u takmičenju koje organizuje magazin Glamour, i bori se za nagradu od 1.500 dolara.
Piše: J. Hadžiahmetović
 (Ajla Karajko)

(Ajla Karajko)

Nakon što je osnovnu školu i dva razreda gimnazije završila u Travniku, Ajla je dvije godine boravila na koledžu Ujedinjenog svijeta u Italiji, gdje je predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

“Iz Italije sam se prijavila na koledž Barnard na Univerzitetu Columbia i primljena sam sa punom stipendijom. Trenutno sam treća godina na odsjecima ekonomije i italijanskiog jezika”, kaže Karajko za portal Klix.ba te dodaje kako planira upisati master iz oblasti biznisa.

Kaže kako je na listu Glamoura dospjela zahvaljujući svojim ocjenama i vannastavnim aktivnostima.

“Ja sam uvijek bila među pet najboljih studenata po ocjenama, skijala sam za reprezentaciju BiH, objavila knjigu poezije, učestvovala na takmičenjima iz matematike i fizike, radila za Amnesty International i sada ću stažirati u Ujedinjenim nacijama”, kaže naša sagovornica.

Glamour ovo takmičenje organizuje već 55 godina i do sada je na njemu učestvovalo 550 djevojaka koje su se svojim društvenim radom i zalaganjem isticale u američkom društvu. Ove godine pobjednica će dobiti 1.500 dolara koje će uložiti u neki od projekata po svom izboru. 

“One spašavaju psiće od eutanazije, šalju naočale osobama koje ih sebi ne mogu priuštiti, vode svoje firme i bore se protiv globalnog siromaštva”, piše navedeni magazin o ovogodišnjim finalisticama. 

Ukoliko želite glasati za Ajlu, možete to uraditi na ovom linku do ponedjeljka, 28. januara.

Klix.ba
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: