Komentariši

FOTO: Zaklao djevojku jer nije htjela da se prostituiše!

FOTO: Zaklao djevojku jer nije htjela da se prostituiše!

Vladan J. (21) pokušao da slaže inspektore da nema veze s ubistvom Marine Zlatković (24). Uhapšen i Vladanov rođeni brat (17)

Vladan J. (21) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između nedjelje i ponedjeljka zaklao svoju djevojku Marinu Zlatković (24) u iznajmljenom stanu u Resniku! Lisice na ruke stavljene su i njegovom 17-godišnjem bratu, koji je, navodno, bio saučesnik u zločinu.

Policija pretpostavlja da je ubistvo planirano nedjeljama jer, kako saznajemo, Marina nije željela da se bavi prostitucijom, na šta ju je Vladan J. primoravao. Osim toga, djevojka je, navodno, nedavno upoznala mladića zbog kog je htjela da ostavi Vladana.

Tijelo u lokvi krvi

– U nedjelju su čekali srpsku Novu godinu i u njihovom stanu je bilo mnogo ljudi, a muzika je treštala do kasno u noć. Negdje oko osam sati ujutro Vladan mi je pozvonio i u panici rekao: „Brate, pomozi mi, mojoj Marini nije dobro“. Kad sam ga pitao šta je, rekao je da leži na krevetu u lokvi krvi i da misli da je mrtva! Odmah sam pozvao policiju – ispričao je komšija Mane K.

Nekoliko minuta kasnije stigla je policija.

– Ušli su u stan u prizemlju i na krevetu zatekli Marinino tijelo. Na vratu je imala duboku ranu od noža iz koje je i dalje lila krv! Pozlilo mi je i krenuo sam napolje. Tad sam čuo da Vladan i njegov brat policiji objašnjavaju da su prije pola sata izašli iz stana i da su Marinu zatekli mrtvu kad su se vratili. Međutim, u tom trenutku je stigla ljekarka Hitne pomoći. Samo jednom je pogledala tijelo i rekla: „Ova djevojka je potpuno ukočena, što znači da je mrtva najmanje dva sata“. Poslije toga Vladan nije imao kud i priznao je da ju je ubio – ispričao je naš sagovornik.

Podvodili siročad?

Policija, kako saznajemo, ispituje da li je Vladan još neke djevojke tjerao na prostituciju.

– Marina je pričala komšijama da Vladan i njegov brat čekaju djevojke ispred Doma za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj. Tu bi im nudili posao i sigurnost, a onda bi ih, navodno, preko već razrađene šeme, tjerali u Italiju i zemlje regiona, gdje su završavali kao bijelo roblje. Tim informacijama treba ozbiljno pristupiti i detaljno ih ispitati – kaže Kurirov izvor iz policije.

kurir

 
 
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: