Komentariši

Policiji prijavljeno 7. januara: Nestao akademik Sulejman Redžić

Policiji prijavljeno 7. januara: Nestao akademik Sulejman Redžić

Akademik Sulejman Redžić (59), predsjednik Kruga 99, nestao je prije nekoliko dana u Sarajevu i od tada mu se gubi svaki trag. Potvrdu ovoga smo dobili na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje se prof. Redžić pojavio zadnji put 28. decembra prošle godine.

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo dolazili su od početka sedmice dva puta na PMF, a od utorka pregledaju kabinet prof. dr. Redžića.

Iako su, nakon praznika, 3. i 4. januar bili radni na ovoj visokoškolskoj ustanovi, akademik Redžić se nije pojavio. Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara.

Redžićeva supruga Amira za portal doznajemo.com kazala je kako je prijavila nestanak te da se nada najboljem. Akademik Redžić se navodno na dan nestanka iz svog doma na Bistriku uputio u šetnju, a pretpostavlja se da je krneuo u pravcu Trebevića.

Inače, akademik Redžić redovni je profesor i šef katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje vodi i Centar  za ekologiju i prirodne resurse. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Oslobodjenje

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: