Komentariši

NAKON 20 GODINA SRBIN IZ SARAJEVA ISPRIČAO: Dino Merlin se `93. godine odnosio prema srpskim zarobljenicima jako korektno!

NAKON 20 GODINA SRBIN IZ SARAJEVA ISPRIČAO: Dino Merlin se `93. godine odnosio prema srpskim zarobljenicima jako korektno!

Jedan Srbin koji je rođen i odrastao u okolini Sarajeva, a koji je početkom rata u Bosni i Hercegovini postao zarobljenik vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlučio je nakon 20 godina ispričati svoju priču.

Goran Golub, koji sada živi u Bratuncu, na području Republike Srpske (RS) kazao je da se 1993. godine zatekao među skupinom zarobljenika kojima je dodijeljen zadatak da na platou planine Igman, gdje su bile stacionirane snage Armije Republike BiH – urede pozornicu na kojoj su trebale nastupiti estradne zvijezde i održati koncert za vojsku.

Među pjevačima koji su došli bio je navodno i Dino Dervišhalidović Merlin za kojeg Golub ima samo riječi hvale, govoreći o načinu kako se odnosio prema zarobljenim Srbima:

– Dino Merlin je imao sjajan odnos prema srpskim zarobljenicima. On im se najuljudnije obraćao i dijelio, pored ostalog, cigarete, kaže Golub, kako ga citiraju beogradske Novosti.

Inače, isti list piše da će Golub tužiti i zatražiti odštetu, te javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pevačice, koja ga je navodno “mučila na Igmanu” u januaru 1993. godine. No, njezino ime zasad nije želio javno navesti.

(Doznajemo.com)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: