Komentariši

Štetno za zdravlje:Za grudanje čak 100 eura kazne!

Štetno za zdravlje:Za grudanje čak 100 eura kazne!

Lokalne vlasti u belgijskoj pokrajini Flandriji zabranile su grudanje, a osobe koje policija uhvati u grudanju od policajca bi mogle dobiti čak 100 eura kazne. 

Nekoliko općina u belgijskoj regiji odlučilo je zabraniti grudanje i uvesti kazne, jer tvrde da šteti zdravlju mladih i starih. Neki od podržavatelja zabrane išli su toliko daleko da su grudanje usporedili sa gađanjem kamenjem.

Lokalni mediji su odmah počeli o mogućem pravom razlogu zabrane, a to je punjenje proračuna pojedinih općina. Ironično je da je grudanje zabranjeno u regiji u kojoj se nalazi grad Leuven, koji se nekada nazivao ”prijestolnicom grudanja”, nakon što se jedna od najvećih bitaka snijegom dogodila u tom području.

Prije samo tri i pol godine oko 5.700 belgijskih učenika je sudjelovalo u grudanju kojim su rušili svjetski rekord, za što je na središnji trg trebalo dovesti čak 120 tona snijega. Velike količine snijega su ovih dana pale u Belgiji zbog čega su prizemljeni neki zrakoplovi, a škole su privremeno prekinule sa nastavom.

Vlm Agencija

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: