Komentariši

Lejla i Amina iz Švedske pomažu siromašne u Bosni i Hercegovini

Lejla i Amina iz Švedske pomažu siromašne u Bosni i Hercegovini

SANSKI MOST – Učenice Srednje škole iz grada Geteborga u Švedskoj Amina Cerić i Lejla Zahirović, organizirale su u tom gradu humanitarnu akciju tokom koje je prikupljeno oko tri hiljade maraka za pomoć socijalno ugroženim građanima u Bosni i Hercegovini. Ove dvije mlade djevojke dodaju kako su spomenutu akciju provele u školi koju pohađaju u sklopu školskog projekta koji je usmjeren ka jačanju solidarnosti i humanosti među ljudima.

– Nas dvije smo došle na ideju da pomognemo naše sugrađane u Sanskom Mostu, jer smo tokom ljetnih raspusta dolazile proteklih godina i vidjeli da ima veliki broj siromašnih ljudi koji teško žive. Naši školski prijatelji i njihovi roditelji pružili su nam podršku i sakupili smo dosta novca, pričaju nam Amina i Lejla.

One dodaju kako su ovaj novac upotrijebile za kupovinu humanitarnih paketa koje su ovih dana uručile porodicama koje žive u teškim materijalnim uslovima. – Nadamo se da ćemo i u narednom periodu uspjeti realizirati slične akcije kako bi pomogli i drugim građanima u Bosni i Hercegovini, kažu srednjoškolke.

Rusmir Karat

http://www.reprezent.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: